Οι επενδυτές όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας

 

Η Plainfield Asset Management LLC (στο εξής “Plainfield”) είναι μια εταιρεία συμβούλων επενδύσεων με έδρα το Greenwich στο Connecticut, η οποία διαχειρίζεται τίτλους μετοχικού κεφαλαίου αξίας πάνω από 5,5 δις Δολ. ΗΠΑ. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 από τον Max Holmes, πρώην διευθυντή της D. E. Shaw & Co. Distressed Securities Group. Η Plainfield διαθέτει 58 επαγγελματίες επενδυτές και απασχολεί πάνω από 150 υπαλλήλους.

Η Plainfield είναι ενεργός χορηγός στον τομέα της ενέργειας διεθνώς και έχει επενδύσει πάνω από 500 εκ. Δολ. ΗΠΑ σε ένα αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ειδικότερα, ως επενδυτής που βλέπει μακριά και κατέχει σημαντικές θέσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών του τομέα ηλιακής ενέργειας διεθνώς – από εταιρείες κατασκευής πυριτικών πρώτων υλών έως εταιρείες που παρέχουν λύσεις υψηλής απόδοσης με φωτοβολταϊκά στοιχεία λεπτών υμενίων – η Plainfield πιστεύει ότι η αποδεδειγμένης αξίας τεχνολογία φωτοβολταϊκών στοιχείων της Oerlikon, σε συνδυασμό με την ισχυρή υποστήριξη από την Ελληνική πολιτεία και μια ομάδα διοικητικών στελεχών διεθνούς κύρους, έχουν καταστήσει την HelioSphera ικανή να γίνει ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές ηλιακών πλαισίων στην Ευρώπη, με το χαμηλότερο κόστος ανά Watt.

Η Sciens Capital Management είναι μια Διεθνής Εταιρεία Συμβούλων Επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη και ενεργή παρουσία στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη και στην Ασία. Διαχειρίζεται πάγια στοιχεία επιχειρήσεων αξίας 6,2 δις Δολ. Η.Π.Α. με τη μορφή ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων, δομημένων χρηματοδοτήσεων, ακινήτων, κεφαλαίων χρηματοδότησης και οικονομικής αντασφάλισης, υποδομών αεροπλοΐας, επανασφαλίσεων κλπ. Η Sciens έχει επενδύσει στην HelioSphera μέσω του Κύριου Ταμείου Χρηματοδότησης Ειδικών Περιπτώσεων (Special Situations Master Fund) της Sciens. Στην Ελλάδα, η Sciens δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της, της Sciens International Investments και της Holdings SA (Sciens International) η οποία είναι εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας (ΧΑΑ) (Κωδικός Bloomberg: SCIENS GA, RIC: SCIr.AT), και επενδύει 470 εκα. $ σε ένα χαρτοφυλάκιο ποικίλων εναλλακτικών στοιχείων του ενεργητικού των επιχειρήσεων

Από Ιστοσελίδα Heliosphera S.A. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s